typelab

Gondolatok OSX, Linux és Windows környezetekben. Jó zenékkel!

Friss topikok

Címkék

bsd (1) code (1) editor (1) egyetem (1) ios (1) osx (2) stanford (1) terminal (1) text (1) Címkefelhő

Archívum

Developing Apps for iOS5 @ Stanford University

2011.11.20. 10:43 iwo_

Stanford University’s School of Engineering has released full HD videos and slides of their Fall 2011 “Developing Apps for iOS” course. The lectures and lessons for CS193P are focused on iOS 5 and downloadable for free from iTunes University, offering a great look at beginning iOS development through the eyes of a world class engineering school.

http://osxdaily.com/2011/11/15/developing-apps-for-ios-5-free-online-class-stanford/

osxdaily.com/2011/11/15/developing-apps-for-ios-5-free-online-class-stanford/

Nagyon nyomul a Stanford. Megkérdeztem egy srácot az ELTE-ről (gyakvezér, de legalább fiatal és még talán tudja hova kéne fejlődni), hogy náluk vajon mikor lesz ilyen. Sosem értettem a megabitek korszakában, miért kell az előadásokra beülni, és ott végigszenvedni az órákat, ahelyett hogy saját időbeosztásban tekintené meg az ember őket (nem is beszélve a leállítás, visszatekerés, újranézés lehetőségeiről. Fájdalmas tapasztalataim egyike a felsőbb matematikával és az előadásokkal kapcsolatosan ugyanis a következő: kalandozzon csak el harminc másodpercre a figyelmed, semmi baj, de buktad az előadást "a-ha!" szempontból).

Sajnos mi még nagyon messze vagyunk ettől, de nem vagyok teljes mértékben elkeseredve, látom magam előtt a napot, amikor bárki felmehet keresgélni az iTunes University-re, és ha kívánja, megtekinthetné a BME, ELTE, vagy más neves intézményeken forgó előadás-sorozatok közül bármelyiket. Szokták mondani, hogy a magyaror felsőoktatás az bizony nagyon menő, világviszonylatban is felettébb színvonalas. Ideje lennne kicsit bizonyítani. 

A bejegyzés trackback címe:

https://typelab.blog.hu/api/trackback/id/tr143397635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása